Loading...

Drugi kongres plastično-rekonstruktivnih i maksilofacijalnih hirurga BiH u Tuzli

Jun 11, 2007.

Drugi kongres plastično-rekonstruktivnih i maksilofacijalnih hirurga BiH u Tuzli


Drugi kongres plastično-rekonstruktivnih i maksilofacijalnih hirurga BiH sa međunarodnim učešćem, održan je od 23. do 26. aprila u Tuzli. Organizatori Kongresa bili su Udruženje plastično-rekonstruktivnih i maksilofacijalnih hirurga BiH i Univerzitetsko klinički centar Tuzla.

 

Dobrodošlicu gostima poželjeli su: prof.dr. Redžep Dizdarević, predsjednik Udruženja plastično-rekonstruktivnih i maksilofacijalnih hirurga BiH, doc.dr. Nedret Mujkanović, direktor UKC Tuzla i Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Učesnici su imali priliku da prisustvuju velikom broju predavanja i edukativnim radionicama o najaktuelnijim temama iz ove oblasti. U okviru Kongresa održana je i radionica za medicinske sestre na temu Uloga medicinskih sestara u pre- i postoperativnoj njezi bolesnika, gdje je bilo izloženo dvadeset radova medicinskih sestara UKC-a Tuzla.

 

„Stručnjaci iz oblasti medicine koji su bili učesnici Kongresa, jesu autoriteti koji predstavljaju sami vrh medicinskih dostignuća u ovoj oblasti. Kongres je organizovan sa ciljem da se razmijene iskustva, analiziraju medicinska dostignuća, ostvare čvrste međusobne veze, kako bi se u okviru nauke otišlo korak dalje“, istakao je prim.dr.Adi Rifatbegović, predsjednik Organizacionog odbora Kongresa.