Loading...

Uspješno sproveden nadzorni audit u veledrogeriji Tuzlafarm d.o.o.

May 27, 2011.

Uspješno sproveden nadzorni audit u veledrogeriji Tuzlafarm d.o.o.


Danas je u veledrogeriji Tuzlafarm d.o.o. uspješno organizovan i sproveden prvi redovni nadzorni audit iz oblasti ISO 9001:2008. U skladu sa dogovorenom dinamikom aktivnosti u Tuzlafarmu je sproveden eksterni audit u cilju potvrđivanja da je sistem upravljanja uspostavljen i primjenjen u skladu sa zahtjevima standarda. U tom smislu su obavljeni razgovori i audit sistema po svim tačkama plana i programa izvođenja eksternog audita od strane SGS BiH d.o.o., certifikacijske kuće iz Sarajeva.

 

Certificiranjem se dobija dokaz da organizacija ima kvalitet, zadovoljne i motivirane zaposlenike i poslovne partnere, da ispunjava zahtjeve i očekivanja kupaca, da kontrolira sve procese, da daje stalan kvalitet proizvoda i usluga i da smanjuje troškove i povećava profit. Uvođenje ISO sistema pojačava kvalitet poslovnog sistema, smanjuje troškove u vidu smanjenja reklamacija, povećava odgovornosti i olakšava upravljanje, poboljšava odnose s poslovnim partnerima, ostvaruje tržišnu prednost pred konkurencijom te time omogućava osvajanje novih tržišta. Osim toga, ISO certifikat omogućuje organizaciji opstanak na domaćem i međunarodnom tržištu, stalni razvoj i poboljšavanje te povećava povjerenje kupaca.

 

Na kraju sprovedenog eksternog audita održan je sastanak na kojem su prezentovani zaključci sprovedenog audita i tim za audit, kojeg su činili g-din Ermin Šabanovic i g-đa Jasna Mujagić, konstatovali su da je sistem upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008 u veledrogeriji Tuzlafarm uspostavljen i primjenjen u skladu sa zahtjevima standarda.