Loading...

U Tuzli održan seminar „Trendovi u radiologiji“

Feb 23, 2013.

U Tuzli održan seminar „Trendovi u radiologiji“


U Tuzli je u petak, 22. Februara, održan seminar pod nazivom “Trendovi u radiologiji” u organizaciji Siemensa i Tuzlafarma sa učešcem Ljekarske komore TK.

 

Nakon prezentacije kompanije Siemens, učesnici su imali priliku slušati sljedeća predavanja: „Trendovi u radiologiji“, doc.dr. Harisa Huseinagica (UKC Tuzla) „Detekcija karcinoma dojke u ranom stadiju“, dr. Hanife Fejzic (UKC Tuzla) „Moderna radiološke procedure u kardiologiji“, dr. Ahmeda Hujdurovića (Plava Poliklinika Tuzla) „Radiologija u privatnoj praksi“, dr. Seada Dizdarevića (MDC Tuzla).

 

„Na seminar su pozvani svi radiolozi Tuzlanskog kantona. Ova okupljanja bi trebalo da postanu tradicionalna, jer je tehnologija u radiologiji mnogo brža od ostalih stvari koje se kod nas dešavaju. Svrha ovog sastanka je da se kolegama sa kantona prezentira šta se dešava kod nas na UKC-u Tuzla i kuda ide radiologija. U svom predavanju ja neću pričati samo o tehnologiji. Da bi čovjek vidio kuda ovo ide, tu se ustvari dešavaju tri stvari. Jedna je napredak u aparatima s kojima radimo, druga je nove tehnologije i tehnike, i treća je odnos društva i šire zajednice prema zajednici radiologa. Bitno je napomenuti da je na ovom seminaru objedinjen i državni i privatni sektor“, izjavio je doc.dr. Haris Huseinagić, predsjednik Ljekarske komore TK i direktor Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu JZU UKC-a Tuzla.