Loading...

O nama

Corporate Social Responsibility

 

 

Šta jednu firmu čini uspješnom? Ljudi!

 

Corporate & Social Responsibility je koncept kojim kompanija preuzima obavezu da razmatra interese kupaca, zaposlenika, dioničara, zajednice i ekoloških grupa u svim aspektima djelovanja. Koncept je usko vezan za principe održivog razvoja što implicira da kompanije ne donose odluke bazirane samo na faktorima kao što su profit i dividende, već ih temelje i na trenutnim i dugoročnim interakcijama sa okolinom i njenim aktivnostima. 

 

 

U Sarajevofarmu Corporate & Social Responsibility manifestujemo kroz: 

 

Brigu o zaposlenicima – našim uposlenicima pružamo pozitivno okruženje za stimulativan timski rad, prijateljski pristup i pomoć u rješavanju svakodnevnih problema. Redovno organizujemo zajednička putovanja i druženja. 

 

Edukaciju zaposlenika – redovni odlasci na seminare, certificiranje i praksa omogućavaju našim uposlenicima brzo i kontinuirano usavršavanje iz oblasti u kojima Tuzlafarm djeluje. 

 

Stipendiranje – djeca naših uposlenika imaju posebnu privilegiju da, bez obzira na izbor studija i prosjek ocjena, dobijaju Sarajevofarmovu stipendiju. 

U planu imamo osnivanje fondacije za stipendiranje uspješnih studenata iz cijele Bosne i Hercegovine. 

 

Upravljanje rizikom – naša obaveza je da rizik za zdravlje i sigurnost uposlenika pažljivo nadgledamo i kontrolišemo. Prema postavkama odgovornosti, aktivno radimo na poboljšanju sistema upravljanja u cilju reduciranja povreda i bolesti.

 

... također i kroz ... –

 

  • Integritet kojim se kompanija vodi;

  • Kako ostvaruje ciljeve;

  • U koje vrijednosti vjeruje;

  • Kako mjeri uticaj na društvo i okruženje ;

  • Otvorenu dokumentaciju svojih aktivnosti.

 

Naš zadatak nije samo ispuniti legalne obaveze nego i biti odgovoran član društva – to je put kojim idemo!

 

  • Donacije zdravstvenim ustanovama (svake godine finansiramo medicinijadu, edukacije, seminare i treninge magistara farmacije i ljekara). 

  • Novi poslovi (nagrađujemo nove ideje, uvijek nađemo mjesto za zapošljavanje vrijednih,    talentovanih, tolerantnih i kreativnih ljudi).