Loading...

Stručno predavanje za magistre farmacije Tuzlanskog kantona

Dec 13, 2007.

Stručno predavanje za magistre farmacije Tuzlanskog kantona


U organizaciji Tuzlafarma, a u saradnji sa Međukantonalnom farmaceutskom komorom FBiH - Farmaceutska komora Tuzlanskog kantona, 13. decembra 2007. godine u Kongresnoj dvorani hotela „Tuzla“ održano je stručno predavanje za magistre farmacije Tuzlanskog kantona.

 

Nakon uvodnog pozdrava Rasima Jusufovića, direktora Tuzlafarma, na sastanku su prezentirani lijekovi i proizvodi za koje je Tuzlafarm generalni zastupnik. Magistri su imali priliku vidjeti prezentaciju Semira Turbića, direktora Sektora za zastupstva Tuzlafarma, u kojoj je predstavljena farmaceutska kuća Bilim iz Turske.

 

Bilim je u samom vrhu farmaceutskih kompanija u Turskoj. Veliku pažnju posvećuju kvalitetu svojih proizvoda. Od nedavno su otvorili i novi proizvodni pogon sa najsavremenijom opremom u Evropi. Pored kvalitete koja odgovara svjetskim standardima, preparati koje proizvodi Bilim imaju i veoma prihvatljive cijene. Od ranije se na našem tržištu nalaze njihovi preparati: Aprazol, Muscoflex, Metsil, Glifix, Combicid, a sada imamo i nove preparate: Klamoks, Forsef, Glifor, Claricide, Ketoral.

Stručni saradnik za brzu dijagnostiku Jadranko Konjic, Tuzlafarm, predstavio je paletu testova njemačkog proizvođača gabMed. Neki od njih su: imuno testovi za otkrivanje helicobacter pylori antitijela u krvi, serumu ili plazmi; testovi za kvalitativno dokazivanje droga u biološkim tečnostima, te bide-side testovi koji se koriste u ginekologiji i perinatologiji. Tema njegovog predavanja bila je: „Brza dijagnostika u svakodnevnoj upotrebi“.

 

Također, stručni saradnik Belma Hodžić iz ECOLAB-a, Zagreb, predstavnišvo za BiH, govorila je o dezinfekcionim sredstvima iz palete Ecolab. Ova veoma raznovrsna i sofisticirana paleta proizvoda za dezinfekciju i higijenu, zadovoljava sve potrebe za čišćenje i ispunjava najviše higijenske zahtjeve. Ecolab je vodeća svjetska kompanija, koja nudi nenadmašna higijenska rješenja na tržištu industrijske, institucionalne i bolničke higijene.

 

Ovom prilikom, za magistre farmacije Tuzlafarm je obezbijedio i prigodne poklone iz palete Ecolab, kao i promotivne materijale farmaceutske kuće Bilim.